Skip to content

In Memoriam

Doamna Doina Cornea a fost, în anii ’80, printre puținii opozanți la politicile distructive ale lui Nicolae Ceauşescu, susţinute şi impuse de Partidul Comunist cu “braţul său armat”, Securitatea şi tolerate de marea majoritate a cetăţenilor României.

După 1989 a avut o activitate continuă în direcţia democratizării şi aşezării României pe un făgaş firesc în care îi este locul: crearea statului de drept, poziţionarea României pe plan internaţional, în Uniunea Europeană, în Alianţa NATO şi, nu în ultimul rând, printre puternicele monarhii constituţionale. 

“Nimic nu e inutil… Toate lucrurile, toate actele noastre au consecinţe, cât de mici. Eu am această credinţă că n-am luptat degeaba. Şi când mi-am pornit lupta mea împotriva acestei distrugeri a oamenilor în comunism mi-am zis aşa: dacă cinci oameni… o să-i aduc să gândească corect este un lucru câştigat pentru ei. Binele, gândirea corectă sunt minoritare în lumea noastră.” Din emisiunea „Acasă la Doina Cornea‟ realizată de Liana Goţa pentru TVR

>>> Vizionare emisiune

Fundația
Doina Cornea

Screenshot 2019-11-12 at 16.56.13

Scopul

Scopul fundației este păstrarea vie a memoriei doamnei Doina Cornea, inventarierea, arhivarea, conservarea și punerea în valoare a întregii opere și a tuturor documentelor rămase la plecarea acesteia, inclusiv cele ale fiicei acesteia, Ariadna Combes, realizarea de acțiuni educative în spiritul doamnei Doina Cornea și nu în ultimul rând, realizarea de acte de caritate.

Screenshot 2019-11-12 at 16.59.36

Obiectivele

Printre obiectivele fundației se numără păstrarea vie a memoriei doamnei Doina Cornea prin organizarea de evenimente (simpozioane, conferințe, prezentări), publicarea desenelor, picturilor și operei sale care a rămas nepublicată, republicarea cărților apărute deja, organizarea de expoziții ce cuprind opera sa, realizarea unei case memoriale care să-i poarte numele, înființarea unei edituri a fundației, dar și alte activități care să fie în concordanță cu scopul Fundației Doina Cornea.