Skip to content

Banner Ana Blandiana - sustinem

MESAJELE DE SUȚINERE DIN PARTEA SEMNATARILOR:

Iordachescu Constantin Eugen

Stimată doamnă Ana Blandiana,
Cred în frumusețea verbului rostit de dumneavoastră. Cred în profunzimea cuvântului scris de dumneavoastră. Cred în dumneavoastră. Deși timpul este supremul judecător și este de neoprit, cred ca a ezitat să curgă mai departe când a zărit-o pe Ana Blandiana, oprindu-și tic-tac-ul ca să-i asculte verbul rostit.
Sper ca să trăim momentul în care valorile acestei minunate țări să fie așezate acolo unde le este locul.

Emil Constantinescu

Susțin candidatura Anei Blandiana la premiul Nobel pentru literatură, prezentată de fundația Doina Cornea.

Gabriel Andreescu

Viața Anei Blandiana nu poate fi explicată fără devoțiunea ei absolută pentru poezie. Dar nici poezia ei nu poate fi înțeleasă în absența a ceva ce există dincolo de cuvânt: fără omenie.

Magda Cârneci

Susțin cu mare căldură propunerea ca poeta Ana Blandiana să primească Premiul Nobel pentru literatură. Pentru excelența scrisului ei și pentru multiplele ei angajări în viața socială, politică și culturală a României, ea merită din plin acest lucru. De altfel, organizația PEN România (a cărei președintă am fost) a mai propus numele ei în scrisorile adresate Comitetului Nobel în anii 2011-2019. Mă bucur că această idee persistă și că Fundația Doina Cornea se angajează în promovarea ei activă. Doresc din toată inima o frumoasă izbândă acestei nobile inițiative.

Pál Péter

Luptele nu trebuie duse cu arme. Cuvintele nuanțate sânt mai puternice decât scutul terorii.
Născut si crescut la Sighet, citind apoi în studenție versurile ei, am beneficiat din acest dar al rezistenței prin frumusețe.
Cu mare stimă,

Ruxandra Cesereanu

Ana Blandiana a scris cândva într-un poem că românii sunt un „popor vegetal”? Era o metaforă dintr-un celebru poem care a provocat interzicerea semnăturii Anei Blandiana în ultima perioadă a ceaușismului. Dar poezia și proza sa, precum și atitudinea sa civică au demonstrat exact lucrul invers: și anume că românii nu sunt neapărat un popor vegetal, ci implicat în a rezista inclusiv prin cultură în fața totalitarismului. Romanul postcomunist al Anei Blandiana, “Sertarul cu aplauze”, a încercat să prezinte ideea de lavaj cerebral, așa cum s-a petrecut în România comunist, dar ca o critică a acestei proceduri de lobotomie morală și sufletească, antiumană de fapt. Contra ideii de spălare a creierului și în favoarea ideii de memorie, Ana Blandiana și soțul său, Romulus Rusan, au fost întemeietorii Memorialului de la Sighet, al Victimelor Comunismului și al Rezistenței – un edificiu etic cu impact și cu valoare istorică și emoțională reală pentru poporul român.

Marius Oprea

Ana Blandiana este acel om special care a înțeles puterea magică a poeziei și a găsit alchimia de a transforma sensibilitatea în act civic. De la ”rezistența prin lileratură”, care a făcut-o binecunoscută în rîndul tuturor românilor în anii ’80 și a plasat-o în atenția organelor poliției politice comuniste și pînă la activismul ei ca fondatoare a Alianției Civice și Academiei Civice după 1989, cele mai importante și prestigioase foruri ale societății civile în România, Ana Blandiana a făcut enorm pentru literatură și mai ales pentru o viață mai bună în acest colț al lumii. Ea a fost aceea care a văzut ”memoria ca formă de justiție”, întemeind, în lipsa oricărei inițiative a statului român, un Memorial al Victimelor Comunismului la Sighet, orașul din nordul țării cu cea mai sinistră reputație pe harta universului concentraționar al României comuniste. Ana Blandiana este, prin sensibilitatea ei, care se întrepătrunde cu un rar curaj civic, sufletul acelei generații a lumii care a făcut posibilă căderea Zidului Berlinului și a tuturor barierelor similare, a zidurilor care nu separă doar fizic oamenii, ci conștiințele lor. Ea a dărîmat aceste ziduri pentru noi și în noi, oferindu-ne exemplul curajului său, sensibilitatea poeziei sale și frumusețea libertății.

Un proiect suținut:


Alina AndreiSunteți minunată! Am descoperit îngerii, valorile și nemurirea în versuri prin poezia dumneavoastră și îmi doresc să știe asta o lume întreagă!
Lajos FábiánAre operă poetica sensibilă
Oleinic VioricaVa multumesc pentru prezență în lumea aceasta!
Benedict RomanVa doresc mult succes in creatie.
Alex. ȘtefănescuAna Blandiana este ceea ce a mai rămas bun în fiecare dintre noi, un simbol, o aspiraţie. Tocmai de aceea nu seamănă cu cineva anume. Ea este şi azi – cum se considera la debut – persoana întâi plural.
Carmen ȘtefănescuO mare poetă, de o sensibilitate aparte, un caracter și o demnitate excepționale
Lia Gabriela FlorianReverentã ! Doamne  ajuta!
Cristina MancașȘi în oglinda noastră sunteți mereu frumoasă.
Laurențiu-Costin BrindusoiuSusțin candidatura Anei Blandiana la Premiul Nobel pentru Literatură pe anul 2021.
Anca BurcheaO mare doamna a literaturii si societatii civile contemporane.
Andronescu Mariana… scriitoare minunata ….  26 de cărți publicate în română și a 60 de volume apărute în 26 de limbi ……luptătoare pentru libertate civică din România……a contribuit la infiintarea unicului muzeu al victimelor comunismului – Sighetul Marmatiei…
George ConstantinescuSusțin din suflet propunerea nominalizării d-nei Ana Blandiana pentru Premiul NOBEL, ținând seama de realizările sale și de activitatea permanentă pe care a desfășurat-o pentru propășirea României, precum și pentru susținerea drepturilor fundamentale ale omului…!Felicitări, succes și numai bine…!
Ayako FunatsuSucces mult, va doresc!!
Lorette CherascuTinem pumnii! Succes!
Elisabeta GrigoreMă bucur că doamna Ana Blandiana este printre candidații la premiul Nobel și merită să îl primească ! Mult succes! Doamne ajută!
Julea AdinaSUSŢIN CANDIDATURA DOAMNEIANA BLANDIANA LA PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ 2020
Paul Fernando BogleaLiteratura nu trebuie apreciata doar postmortem. Iar Ana Blandiana este dovada ca inca mai putem aprecia literatura in viata. 
Daca trebuie sa dam Cezarului ce este al Cezarului, sa dam si valorilor in viata ceea ce merita! Ar trebui sa functioneze ca un troc – ei ni se ofera pe tava, iar noi?
Liviu Ioan StoiciuO mare poetă de limbă română, o conștiință a popurului român.
Iolanda CantaragiuAtunci cand orizontul era gri si zilele erau la fel, cand cozile imense insemnau ceva in plus pe masa, cand uniformele isi sunau tristetea cu clopotelul, cand cuvantul era ascuns in adancul fiirii, a venit un motan, Arpagic si m-a ajutat sa imi desfac aripile si sa zbor foarte sus. Azi il rog sa faca acelasi lucru pentru stapana lui .
Marina-Cristiana RotaruSusțin candidatura doamnei Ana Blandiana la premiul Nobel pentru literatură
Ruxandra MihalacheDoamna Ana Blandiana, bunica mea imi citea poeziile dummeavoastra in copilarie. Mai tarziu am ajuns sa le citesc singura si amnfost mereu atinsa de ele. Multumesc pentru tot ce ne-ati oferit pana acum si pentru ce ne veti oferi in viitor. Consider ca meritati aceasta onoare. Mult succes!
Cristina PopescuÎmi doresc foarte mult să se întâmple acest lucru, pentru că Ana Blandiana este o scriitoare desăvârșită și merită pe deplin. Un asemenea geniu trebuie premiat, aplaudat și susținut, căci aceste ,,genii” vor face ca totul să se transpună sub semnul speranței, vor ridica la rang înalt cultura și tot ce ține de ea(scriitori, actori, artiști- tot ce este frumos).Fiind o iubitoare de cărți, mi-aș dori ca acest premiu să i se acorde Anei Blandiana.
Vasile MirzaSustin candidatura dnei Ana Blandiana la premiul Nobel pentru literatura.
Cornelia AlexoiSusțin, din toată inima, candidatura poetei Ana Blandiana la Premiul Nobel pentru Literatură pe anul 2021. Literatura Anei Blandiana, de o valoare incontestabilă, merită, cu prisosință, acest premiu.
Daniela DIMBOIUMult succes pentru obținerea acestui premiu, pe care il meritati cu adevărat! Suntem fericiți și mândri că existați!
David ElenaMulțumesc pentru scriitura curată si nobila, pentru lupta continuă împotriva ororilor comunismului și pentru verticalitatea de care ați dat dovadă în toți acești ani. Nobelul l-ați câștigat deja! Succes!
Daniela PăduraruCu recunoștință pentru creația care creează!!
Lucia VasilacheArpagic e prietenul nostru
Ileana SzilagyiPoeziile Anei Blandiana m-au încântat si mă încântă si azi. Apreciez enorm poeta si OMUL Ana Blandiana.
Valentina CăzănoiuVă iubim! Sunteți deosebită!
Iuliana Cosmina FloreaCreator de frumos, de versuri cu însemnătate, profunzime și armonie! Susțin această candidatură! Cu tihnă pentru recitire.
Dana IonitaPoezia Anei merita acest premiu!
Nițu SorinaO creație literară remarcabilă care este demnă să intre în panteonul laureaților la nivel mondial.
Ion-Andrei GherasimPrin întreaga sa operă și activitate literară, doamna Ana Blandiana, a dovedit că este un far călăuzitor pentru generații întregi iar cine este un model și un exemplu merită recunoașterea internațională la nivelul cel mai important. Sunt bucuros și fericit pentru această inițiativă, pe care o voi susține din toată inima.
Valentin PANTEAVa admir si va pretuiesc!
Alupei AlexandraO femeie extraordinara, calda, pe care o respect!
Tudor Călin ZarojanuMerită cu prisosință acets premiu!
Cristina CosteaMult succes!
Alexandrina Cristina NiculescuAdmir demult poeziile doamnei Ana Blandiana, încă din timpul în care scria cunoscuta poezie “Motanul Arpagic” și până acum.Printre ultimele cărți scrise de domnia sa mi-a plăcut în special cea intitulată “Variațiuni pe o temă dată”.Eu, de asemenea, sunt poetă și o recomand cu căldură pe doamna Ana Blandiana spre a i se acorda Premiul Nobel pentru literatură în acest an.
Alexandra CiarnăuContinui să cred că literatura românească e foarte bună, merită să fie cunoscută mai mult la nivel internațional. Avem mai mult decât Eugen Ionescu, iar Ana Blandiana e printre acei autori ce merită să se bucure de mai multă recunoaștere și apreciere.
BARBU ELENA CORINASunteți o oază de blândețe și gingășie!
Adina Mihaela LamasanuO sustin pe Ana Blandiana
Pleșca CristianaNu cred că există cuvinte prin care să mulțumim doamnei Ana Blandiana pentru adevărul viu pe care îl lasă moștenire generațiilor viitoare, acel adevăr care nu se găsește în cărțile de istorie, ci este scris în conștiința colectivă a poporului nostru. România avea nevoie de glasul puternic al unui om care a luptat cu toate armele pentru ca sufletul istoriei noastre să nu piardă acest fragment de adevăr care prin dureros sacrificiu, ne-a modelat prezentul.
Angela VasiliuCreatia poetica a Anei Blandiana a fost si ramane mereu parte din hrana noastra spirituala, iar actiunile sale civice neobosite si pline de curaj vor da mereu roade, fiind un exemplar model pentru cei care apreciaza valorile umanitatii.
Diana Maria MinculescuLibertatea înseamnă delicatețe, dar uneori și forță sau rezistenta împotriva răului, inclusiv al uitării. Ana Blandiana este poeta acestei libertăți, o contradicție celesta între fragilitate și putere întru eliberarea sensibilului ființei, dar și a sufletului răscolit sau incarcerat, printr-o eterica expresivitate, dar și permanenta aducere aminte…
Clara CozmaUnica di inegalabila Ana Blandiana. Vasta sa opera ne-a pătruns in viscere și ne însoțeste mereu, candoarea vocii sale ne mângâie sufletele și ne deschide mințile, cuvântul sau e o ancora de salvare. Rasplatita cu nenumărate premii naționale și internaționale, cunoscuta in întreaga lume aproape la fel de bine ca și in țara sa, merita pe deplin încununarea suprema. Fie ca lunga așteptare sa dea roadele mult dorite. Nimănui altuia nu i-ar sta mai bine Nobelul.Așa sa ne ajute Dumnezeu!
Nicolae-Emanuel SeretanPunerea în valoare a întregii opere a lui Ana Blandiana !
Christian MancasSper din tot sufletul ca, spre deosebire de precedenta candidatură (a lui Lucian Blaga), statul Român să susțină candidatura minunatei Poete și luptătoare anti-comunistă Ana Blandiana!
Daniel SolomonVa urez succes, sanatate si putere de munca!
Istrate DianaActivitatea literara este una deosebita. Sper sa luați premiul!
Angheluță PetronelaVa susținem pentru valoarea inestimabilă pe care o reprezentați și pentru că sunteți ambasador literar, cultural al României!
Ene ClaudiaSustin un om pentru care literatura este un modus vivendi si pentru care implicarea civica reprezintă natura sa ontologică.
GHEORGHE PETREVa iubim pentru OMUL care sunteti si va apreciem, in mod deosebit, intreaga atitudine si opera literara!
Popa IonUn om de mare cultura al generatiei actuale. Si-a pastrat constanta morala si profesionala demna de urmat si pentru generatiile viitoare.Merita sa fie simbolul culturii romanesti pentru prezent si viitor. Sustin fara rezerve candidatura la premiul Nobel pentru literatura 2020.Doresc cu aceasta ocazie sa-i transmit multa sanatate si putere de munca in continuare. Cu respect si stima Ion Popa.
Lucian PotecMultă putere de creație și o viață îndelungată!
Zaharia CarmenSusțin candidatura scriitoarei Ana Blandiana  pe care o consider  o valoare a  intelectualității românești contemporane. Aceasta   prin operele sale , pune permanent în lumină valorile umanității .
Floare HorgeSustin acest spirit viu,caruia ii datoram enorm si care a facut tot ce i-a stat in putere spre a trezi”un popor vegetal”si a- i reda speranta de a se naste din nou
Cristian MuraruPoeziile domniei sale mi-au imbogatit viata.
Eladie GrereMeritati cu prisosintă!Cu sau fara Nobel, rămîneți același om excepțional. Va iubim ! Îngerii sa va ocrotească….
Anca NituAdmiratia mea si sustinerea  mea neconditionata pentru marea poeta a tarii noastre. Cu deosebita consideratieAnca Nitu
Pui Mot RodicaAna Blandiana, are o opera remarcabila, un talent genial, dar este si un simbol al rezistentei anti-comuniste. Peste toate are un talent oratoric, mai rar intalnit! Succes!
PAUL TRAIAN GOINAVa doresc mult succes si va admir!
Leonard MorareanuPentru un spirit liber. Atunci când toti eram cu capul plecat ,ea si sotul erau ,alaturi de alti intelectuali , contestatari recunoscuti ai regimului comunist.
Laurentiu ComanMult succes!
florina costeaVa multumesc pentru ca existati”!
MURESAN MARIOLANDACu toata dragostea o sustin pe minunata nostra ANA BLANDIANA…Ii urez succes si sanatate…
Florentina DumitrescuSunteți un simbol, doamna!
Bateman IulianaEste timpul sa promovam valorile romanesti.
Cezara Marina CodreanuVa admir mult pt opera dvs, si pt realizarea muzeului de la Sighet, va urez succes in continuare!
Liliana Maria SimicurescuUn stâlp al democrației, demnității umane, credinței și moralei creștine, o iubesc.
Didina OtoiuVa apreciez opera f mult și poziția civica pe care o aveti
Gheorghe ValentinaEste o poeta sensibila si curajoasa, care s a implicat foarte mult in viata sociala, pastrandu si verticalitatea si demnitatea. Poezia ei m a insotit inca din adolescenta cu gingasie si lumina. Sunt foarte fericita ca este propusa pentru acest premiu important. Va multumesc! Ii doresc succes.
Georgeta TetraruDumnezeu sa fie cu dumneavoastră!
Cezara Marina CodreanuVa admir mult pt opera dvs, si pt realizarea muzeului de la Sighet, va urez succes in continuare!
Ana-Maria BadeaIndiferent de orice ramaneti o mare scriitoare pentru Romania. Copilaria mea a fost animata de poeziile dumneavoastra. Va urez succes! Domnul sa va binecuvanteze la orice pas.
Carmen AvramoiuSper ca meritele rolului dvs în literatură să fie recunoscute prin acest prestigios premiu. Succes!
Andreea Aurelia LobonţiuMult succes! Meritati aceasta distinctiea Sunt alaturi de dvs.! 🤗
Milea SorinaMerită premiul ,nu doar fiindcă e un scriitor mare , ci mai ales fiindcă e acea fericită combinație rarisimă între un mare scriitor și un om moral, întreg, adevărat, care poate funcționa că model
Iulian BoldeaSunt foarte bucuros să susțin această inițiativă deosebit de importantă. În calitate de critic literar, autor, în anul 2000 al primei monografii a operei sale, am apreciat în mod deosebit creația Anei Blandiana și inițiativele sale culturale și civice.
LIDIA PatrasSUBSCRIU si susţin candidatura doamnei Ana Blandiana la Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2020.
Rădulescu BogdanMulțumesc Succes, cu Prețuire și RESPECT, …distinsei doamne Ana Blandiana ! 💐👏🏻👍🙏🏼🤗
Laura CorpodeanDoamne ajută! Nihil sine dio!
Voicu Razvan GeorgianPentru intreaga activitate
Sorina RădulescuPoetă și scriitoare de mare valoare, merita din plin acest premiu. Felicitări pentru întreaga opera scrisă și pentru acțiunile civice la care a luat parte in România.
Nandrea MariaSucces!
Daniela Laura CampeanSănătate și succes pt. ca talent și perseverenta aveți din plin!
Monica HoogstadDoamna Blandiana, premiul Nobel ar fi o incununare binemeritata atat pt opera dvs, cat si pt implicarea civica. Va admir, va respect si va sustin din toata inima.
Katharina KilzerAna Blandiana este pentru mine (am tradus si publicat 4 carti in germana de A.B.) cea mai mare poeta contemporana in Romania si reprezentata cea mai ilustra a poezieiromanesti, dar si a prozei fantastice (Cele 4 anotimpuri). Inspirativa, contemporana, fantastic, sentimental, angajata, social-critica – operalui Ana Blandiana e unica, admirabila, peste hotare apreciata.
Badescu Lacrima JohannaÎn această perioadă tulbure, vestea că DOAMNA ANA BLANDIANA este propusă pentru Premiul Nobel pentru Literatură mi-a înseninat viața! Documentarea amănunțită în vederea redactării tezei de doctorat intitulată ,,Ana Blandiana – studiu monografic” mi-a dat posibilitatea să cunosc cu adevărat OMUL de cultură care este această femeie gingașa, dar puternică totodată. Aplauze din inimă, nu din ,,Setarul cu aplauze”! 👋👋👋
Teodora BrebanVă doresc mult succes și vă trimit calde salutări de la Cluj-Napoca! Mă bucur că aveți o legătură de suflet cu Maramureșul, prin Memorialul de la Sighet. (Eu fiind maramureșeancă, de la Baia Sprie, deci destul de aproape de Sighet.)
Cu deosebită considerație,Teodora Breban.
Grigorescu Ștefan IuliuPremiul NOBEL pentru literatură poate fi acordat doamnei Ana Blandiana care, cu cuvintele lui Alfred Nobel, a produs “cea mai remarcabilă lucrare într-o tendință idealistică”. “Opera” în acest caz se referă în general la opera autorului ca un tot unitar, indisociabil.Idealul, ori maniera idealist – poetică, unică și consistentă merită această recunoaștere.
Doican Roxana SorinaVă iubim doamna noastră dragă vă susținem cu tot sufletul multă bafta!!!!
PLATON GABRIELAPersonalitatea Domniei sale ne onorează  și ne reprezintă in modul cel mai valoros. O susțin cu toată dragostea și cu speranta in reușita sa!
Angela IordanVa suntem aproape in acest demers cultural si va dorim sa aveti succesul asteptat si meritat!
Constantin P. PopescuRespect și prețuire pentru întreaga activitate a Doamnei Ana Blandiana! Succes!
Antoneta LukacsStima si Apreciere pentru Doamna Ana Blandiana !
Maria Romana BulgăreaVa apreciez, va felicit pentru intreaga cariera, meritati acest premiu, mult succes!!
Dorina Elena FleseriuFelicitari pentru tot ceea ce-ati facut si succes !
Ana ApostolSusțin Candidatura doamnei Ana Blandiana la premiul Nobel pentru literatura
Voicu DanielIertați-ne ca nu v-am înțeles la timp ! Va iubim !
Carmen MoruzDumnezeu să vă binecuvânteze! Sper din toată inima să primiți acest premiu! Cu toată prețuirea, Carmen Moruz actrița Teatrul Sica Alexandrescu Brașov și manager al Școlii de Arte Brașov
Manolache DanUn om de cultură de exceptie,  un Om de excepție, un model.
Mihai NegreaPentru o adevărată eroina a literaturii române 🙏
Laura RoscaCea mai buna poeta si militanta a drepturilor omului!
Rodica PetruțPentru emoția dătătoare de încântare a sufletelor, aveți Doamnă a Poeziei, Ana Blandiana, o inimă care vă susține.Gând bun !
Dorina PausanFingers crossed! 😊
Vicu IoanaV-am citit poeziile de mica, de o sensibilitate aparte. Va multumesc pentru ca ati impartasit cu noi!
Soos Ion DanielSunteți minunată!
Panait Sandaun om mereu tanar in lupta cu o lume  imbatranita in rele
Angela MihaiFelicitări sincere și prețuire!
Radu TraianRespect
Niculae ElizaA surprins cauze sociale si politice si ador sa ma plimb in lumile imaginate de ea A luptat pt adevar in vremuri atat de grele inainte de revolutie
Livia Pandrea
Adriana CăzănelCe bine-ar fi !Aș fi de trei ori mândră: o femeie, o româncă , o POETĂ !Succes ! Cu stimă și multe mulțumiri pentru CUVÂNTUL transformat în viață, în vârste, in iubire !
Ioan NeacșuPe lângă faptul că Ana Blandiana este o mare poetă, ea este și una dintre marile conștiințe civice ale vremii, nu doar pentru România, ci pentru întreaga lume. De-ar fi să vorbim doar despre „Memorialul Sighet”, care ar trebui trecut în patrimoniu UNESCO, despre lupta sa pentru afirmarea societății civile ca factor principal de organizare a lumii, ar fi destul pentru ca să afirmăm că Doamna Ana Blandiana merită cu prisosință Premiul Nobel!
Răzvan Mihai MoțVă doresc mult succes și aveți toate aprecierile mele! Sunteți un model demn de urmat pentru societatea noastra romaneasca, societate care trebuie sa se reintoarca la adevaratele ei valori.
Monica Elisabeta NiculescuCu tot dragul o sustin pe Doamna poeziei contemporane!
Florin PravaiRespect si admiratie pentru intreaga viata si cariera !
Aurel ChioreanMireasma versurilor dumneavoastră arde în mine și eu pe furiș le pictez în alte cuvinte, dar nu-mi ajung vopselele pentru că ele au devenit un vis minunat, visul meu care se scurge din nopți în amiezi ca o arșiță a sufletului scrisă cu brațele amorțite de mângâieri închipuite pe care ni le dăruiti cu toată dragostea și dorul de frumos. Vreau să vă  asigur că slujesc în cel mai fidel mod poeziei dumneavoastră !
Darabus CarmenValoarea artistică a operei și caldul umanism al întregii activități.
Iolanda VasiliuUn gest mai mult decit justificat.
Grigorescu GabrielSucces
Bogdan RacasanuO poeta a sufletului, un om mai puțin prezent in ultimului timp in viața publica, o femeie plină de credință, de  dorința de libertate și bucuria de a trai.Succes stimata mare românca!
Boca MariaMult succes în continuare! Meritati nominalizarea cu brio!💕
MIHAELA SPATARUUn geniu al literaturii contemporane
Bala DorinSusțin din tot sufletul. Mult succes, Doamna Ana Blandiana!
Catalina BratuMultumim!
Albici LuminiţaUn om de cultură și un suflet de o sensibilitate aparte
Daniel PaneșO sustin din inima pe doamna Ana Blandiana pentru obtinerea Premiului Nobel pentru literatura 2020. Ar merita din plin aceasta onoare si ca o reparatie pentru anii comunismului dar si pentru valoarea deosebita a poeziilor ei. Doamne ajuta!!!
Tamara ToaderVă susțin candidatura cu respect și cu admirație!
Carmen Maria MaroAtata iubire a daruit!Ii doresc multa sanatate, inspiratie si… Premiul Nobel!
Liana TodincaSucces si Doamne ajută!
Ileana VladVersuri minunate pentru copii, poveștile ei fascinante.
Petroșanu ElenaApreciez toata activitatea dnei Ana Blandiana si o sustin în obtinerea premiului Nobel pentru literatura 2020.

Elena Petrosanu
Adriana BeneaAna Blandiana este una din personalitățile de marcă în cultura și literatura română. Creația literară a Anei Blandiana impresionează prin delicatețea expresiei,pasiune,melancolie,spiritualitate.
Chris CosminaSuccess!
Doina Tania DiaconuUn scriitor de mare talent, cu o operă impresionantă, dar și un om implicat în viața cetății.
Cîmpan VioletaFelicitări, d-nei Ana Blandiana, pentru cum scrie, pentru cum gândește, pentru ceea ce este!
Florin GrosuSper sa primiti acest premiu, il meritati din plin.
Anca GrigorescuVa sustinem din toată inima!
Trascaianu Claudiu GeorgeMa bucur ca am ocazia sa va sustin in acest mod. Va urez mult succes, doamna!
Simona EneaFelicitări!!!💐
CODRUȚA MIHUȚ”Știu, puritatea nu rodește”, cu toate acestea consider că distinsa doamnă merită cu prisosință acest premiu. În speranța materializării acestui demers, susțin din toată inima această campanie. Oradea este alături de dumneavoastră.
Georgeta TeodorescuVă admir și vă susțin. Doamne ajută!GT
Vasilca CarmenSucces!
Clara JilavuRespect și admirație pentru om, pentru femeie, pentru poezie, pentru FRUMOS!Mult succes!
Anca-Elena PopaPoeziile Anei Blandiana mi-au bucurat întotdeauna sufletul. Profunzimea și creativitatea reflectate de acestea stârnesc în inima fiecărui cititor o bucurie și o dulceață a vieții.
Angela PascaSuntem alaturi de dumneavoastra! Va apreciem opera si credem cu tarie ca meritati aceasta recunoastere! Doamne ajuta!
Toma Vlad-AlecandruVa cunosc, va citesc, ne vedem adesea la Sighet de Ziua Eroilor, am petrecut impreuna cateva momente post-conferinte sau dupa DHC oferit de UBB Cluj-Napoca. Mai mult decat acestea, sunteti tradusa in multe limbi, sunteti un reper in Europa postcomunista, un om cu o contributie originala din toate punctele de vedere. Nobel pentru prizonieratul istoric si descatusarea prin cultura si curaj. Succes!
Violeta ZamfirSunt ferm convinsă că veți obține acest premiu!Succes!
Raul BădilăSucces și sper sa reușiți!
Gabriela IugaDoamne ajuta!!!
Anita Avram- RusuAdevăratele valori ale lumii își găsesc sălașul în sufletul și mintea oamenilor de oriunde și oricând. Ana Blandiana este deja un simbol al literaturii contemporane, iar „cuvântul ” său are o forță revelatorie.
Balint AndreiSucces!
Andreea MateiO scriitoare extraordinara
Chereches petruTalent,finete,demnitate,omenie,onestitate…cuvintele sunt prea mici pentru un om asa de mare…
Irina Petronela MitreaMult succes, stimata doamna!
Florin-Vasile ȘomleaSusțin candidatura poetei Ana Blandiana pentru Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2020.
Popovici MarcelaVa admir si mulțumesc pentru  tot  ce ați făcut pentru ca poporul roman sa nu-i uite pe cei pe care comunismul i-a strivit pentru ca reprezentau esența, rădăcina neamului românesc.Un popor fără rădăcina e vesnic rătăcitor, pe pământ si vremuri.Va admir pentru scrierea dumneavoastră diafana, dar puternica.De fapt, va mulțumesc pentru tot, sunt prea multe de spus.
Luiza ButnariuO mare personalitate si un real talent.Sustin candidatura.
Irinel Mihaela CrăciunRespect profund pentru întreaga activitate literară și spiritul civic mobilizator pentru atâtea generații!
Anca Maria BoescuMult succes, stimată doamnă! Continuați să ne dăruiți frumusețe şi speranță prin literatura Dumneavoastră măiastră!
Frangulea ValericaMultumim ca existați si ne atingeti inimile cu scrierile dumneavoastra!
bout odarcaO susțin din tot sufletul !
Chirițescu Hisom FlorinaMult succes!
Vasilescu BogdanTotul va fi bine!
Nutiu Daniela MinervaMERITATI! VĂ APRECIEM!
Nicușor BărzoiSă aveți succes în tot ce vă propuneți!
Gherghinica PetreSucces, distinsa doamna!
Lucia CojocaruDe acord cu premiul Nobel
Anamaria GoceaDesi nu ma cunoasteti, va sunt nepoata! Sunt medic si lucrez in Barcelona! E o onoare pt mine sa va pot sustine, Doamne ajuta!
Mirela IonescuSucces si sănătate!
Nadia IonescuIi doresc din toata inima succes doamnei Blandiana si prin domnia sa, Romaniei!Doamna Blandiana, poeta sensibila, luptatoare consecventa pentru democratie si integritate, merita din plin o astfel de recumoastere!
Cristina ȘopteleaSă invingi!
Gavriluț Raisa SaraiDragoste și prețuire!
Alin BalajSucces!!!
Ignea LuminitaPentru că meritați! Domnul să vă dea mulți ani inspirați!
Laura AgapieMult succes,draga doamna Ana Blandiana!Ma inclin cu respect!
Nicorel NicorescuSustin cu toata puterea aceasta candidatura!Multumim Ana Blandiana!
Gașpar Cristian MarianSusțin necondiționat această maestră a cuvintelor și acest suflet blând în orice cursă pentru orice premiu.
Cora MaraSunt fiica regretatului Ion Zubascu! Va urmăresc cu interes și sunt alături de dumneavoastră! SUCCES!
Cristina Daniela IanculescuO adanca apreciere si pretuire, inestimabilei valori artistice si umane,care mi-a luminat si imbogatit adolescenta si maturitatea.Cu dragoste si stima nesfarsite, unei vieti dedicate recunoasterii dreptatii si valorilor umane.
Andrei Cristian ChebacPrin semnarea acestui formular, îmi exprim toată simpatia și aprecierea pentru distinsa doamnă, Ana Blandiana, o adevărată personalitate culturală pentru acest secol! Sunt mîndru că am avut ocazia să o cunosc și îi doresc să continue să fie un exemplu pentru cît mai multe generații de acum încolo, așa cum a fost și pînă acum!
Ioana VoineaEste o mare scriitoare si o vizionara, o voce  publica respectata cu care ne mandrim.
RODICA RODEAN, ASOCIATIA UNIVERSUL PRIETENIEI IASIDoamne ajută! O meritați din plin. Succes!
Ramona CorduneanuDoamnă frumoasa, v-am rămas datoare cu un buchet de narcise… 11 narcise. Am cumpărat unul pentru mine și unul pentru dumneavoastră , dar când v-am văzut, emoția de primăvară mi-a jucat feste… Cred că nici nu mai știam în ce an sunt!!
Daniela MărianVersurile dumneavoastră mă hrănesc spiritual! Sărut mâna pentru masă!(suflet)
Popescu MirelaIncrederea se castiga greu si se pierde repede!
Vincențiu – Armand DascăluReprezintă una dintre cele mai importante voci ale liricii postbelice românești.Este una dintre conștiințele societății civile românești, în anii regimului Nicolae Ceaușescu protestând, prin intermediul stihului Domniei Sale  , față de cultul personalității  cuplului Ceaușescu, în perioada postdecembristă definind valorile și principiile democratice ca repere esențiale ale normalității în mijlocul ambiguității , nu doar politice, ale postcomunismului.Memorialul de la Sighet este întruparea nedepărtării de trecut – avertisment, mărturie și împlinire a unei datorii sacre de neuitare .După ani de zile a prozei și liricii Domniei Sale, am încredințarea că cea mai de seamă virtute a unui poet o definește. Este vorba despre sădirea, îngrijirea și generoasa  dăruire către cititorii Domniei Sale a speranței.
Polecra ClaudiaSusțin candidatura scriitoarei, poetei, Ana Blandiana la premiul Nobel pentru literatură. Fie ca munca de atâția ani să-i fie încununată de glorie, și ca acest premiu important premiu să-i fie înmânat.
Mihaela PanainteMult succes!!!
Daniela CiocieaSa fie o reusita aceasta campanie!
Ileana Cojocaru FlorantAbsolut meritat!
Mihaela TălîngăSucces
DOINIŢA NISTORAna Blandiana este poeta adolescenţei mele. Am descoperit-o înainte de ’89 prin cărţile împrumutate de la bibliotecă. O poezie memorabilă pentru mine: “Dealuri, dulci sfere-mpădurite, / Ascunse jumătate în văzduh, / Ca să se poată bucura şi viii / De nesfîrşit de blândul vostru duh…”
FELICIA ALEXANDRUSuntem alături de dumneavoastră. Poezia înseamnă sensibilitate și dumneavoastră ați creat FRUMOSUL.
Alina PistolSucces!
Lia StathatouMi-ati insotit viata din anii mici de scoala si pana astazi. Cred ca lirismul si profunzimea versuri lor d-voastra sunt unice. Mi-am invatat elevii maghiari versurile d-voastra. Existati in toate bibliotecile, casele, sufletele noastre. Am adus cu mine, in alta Tara, toate cartile d-voastra si ale d-lui Rusan.  Admir sensibilitatea, curatenia gandului, integritatea, versul si fraza. De multi ani sper sa primiti acest premiu. Si sunteti o femeie extraordinar de frumoasa! Ati trait o poveste de dragoste din acelea pentru care zeii ii invidiaza pe oameni.
Marin CristinaMandri suntem de romani ca dvs.!
Cristina LăpădatSustin valorile romanesti, implicit pe dna Ana Blandiana.
Bogdan BaciuAlaturi de dumneavoastra,
Robert RomanMultumesc!
Popa RodicaRespect si admiratie pentru curaj si verticalitate morala!
Radu Andrei PopaPer aspera ad astra!
Gavrila FloriMult succes!
Ursache MariaSucces! Sunteti minunata !
Doina VelescuDoamne ajută!
Anicuța NovacUn reper cultural identitar care merită premiul.
Cristina RomanescuMeritati din plin acest Premiu care va innobila cununa carierei domniei voastre! ❤
Adriana OpreaPentru toata generatia inspirata de poezia dnei. Blandiana, pentru curajul poeziilor, pentru ca sunt atat de putine poete promovate in Romania, desi sunt atat de talentate- sper sa o aveti in vedere pe viitoare si pe Dna. Ileana Malancioiu
Mihaela CropseyAna Blandiana’s poetry is an expression of  her deep self that reflects her experiences under a totalitarian regime,and her loyalty to the ideas of freedom. Her poetry is honest,pure and gracious.
She is not only the Romanian poet,she is a poet of the world.
Ovidiu BădoiuDin tot sufletul îmi doresc ca doamna Ana Blandiana să câștige premiul Nobel, opera sa literară  are o valoare inestimabilă pentru poporul român.
ROSU MIHAELA-DORAMa alatur celor care sustin candidatura poetei Ana Blandiana la premiul Nobel pentru literatura.Sunt de parere ca trebuie sa ne sustinem valorile reale.Sper sa primeasca aceasta distinctie.
Marina DomuncoO sustin pe doamna Ana Blandiana nu din patriotism cat pentru aleasa considrratie pe care i-o port, datorata valorii inestimabile aduse literaturii romane prin a sa contributie, dar si a implicarii civice demonstrate  necontenit pe parcursul intregii sale vieti.Multumiri, Doamna Ana Blandiana! Mult succes!
Viorica PATEAEsta cea mai mare poeta romana si personalitatea cea mai nobila.
Laura RotaruUn om sensibil,  demn, un scriitor cu care ne mândrim. Din toată inima,  succes!
Benchea Mihai GabrielSucces și Doamne ajută!
DORIN SASUn demers firesc intr o lume nefirească!
Anca Claudia CerneaPoezia Anei Blandiana este ca o adiere lină de vindecare asupra rănilor deschise ale martirilor comunismului!
Doru BraiaLiteratura fără ANA BLANDIANA ar fi ca o pădure de munte fără pârâul cristalin sau ca o Biserică fără Cruce!
Ilie RadInca doua argumente pentru sustinerea acestei candidaturi:1. Ana Blandiana a publicat in strainatate peste 30 de volume de versuri, traduse si finantate din initiativa editurilor respective, nu finantate de statul roman. 2. Este membru al Academiei Romane.
Oblu AlexandruPt Valoarea deosebita a poeziei merita premium Nobel.
Ana DerumeauxMult succes!
Cătălin SociuGo for it !
Pop MihaiVa multumesc si va doresc sa vi se recunoasca intreaga activitate.
Agritina PrunaDoamna Ana Blandiana e reprezentanta sufletului romanesc.O sustin la titularizarea pentru  Premiul Nobel si trebuie ca romanii s-o sustina in numar cat mai mare.
SANDA BORDEIStimata Doamna Ana Blandiana, Va admir opera si pe dumneavoastra ca OM vertical si iubitor de valori si de neam si va multumesc pentru tot ceea ce ati creat si ati lasat acestei tari, material si imaterial. Bunul Dumnezeu sa va dea multa sanatate si putere creatoare si pe mai departe. Mult succes si sper si intr-o recunoastere oficiala de acest nivel international pe care cred ca o meritati pe deplin, desi recunoasterea deja a venit si este in inimile atator oameni care va apreciaza munca si calitatea umana! Cu respect,Prof. consilier sc. dr. Sanda Bordei
LIHET NICOLAE GABRIELMult succes!
Filofteia Rodica DrăgulinDumnezeu ne-a binecuvântat când aici,în România,v-a lăsat…pentru a ne dărui minunea poemelor încântătoare zi de zi💙💛❤
NINA HOZAToată prețuirea și dragostea mea doamnei poeziei românești! Să fie într-un ceas bun! Mult succes!
Alic MîrzaO propunere binevenităMult succes!
Ion Horia Leonida CARAMITRUIn acest moment este singurul scriitor român care asigură moral și artistic speranța ,aproape pierdută, de a reconstitui și a impune public condiția profund anticomunistă a României , țară cu un autentic  spirit european, încercată tragic de realitățile dramatice ale secolului XX.Ca poet Ana Blandiana duce mai departe , în stilul ei inconfundabil, efortul generațiilor de scriitori români obsedați de îmbunătățirea limbii noastre literare. Sunt convins de oportunitatea candidaturii Dnei An Blandiana și atâta vreme cât, de o bună bucată de vreme, face parte din elita scriitorilor care asigură istoria literaturii universale a secolului XXI.
Valerica CălinO mare poetă și un spirit universal, o mare luptătoare pentru libertate.
George GainaTinem pumnii!!!
Ruxandra Mihaela BragaAna Blandiana a scris cândva într-un poem că românii sunt un „popor vegetal”? Era o metaforă dintr-un celebru poem care a provocat interzicerea semnăturii Anei Blandiana în ultima perioadă a ceaușismului.  Dar poezia și proza sa, precum și atitudinea sa civică au demonstrat exact lucrul invers: și anume că românii nu sunt neapărat un popor vegetal, ci implicat în a rezista inclusiv prin cultură în fața totalitarismului. Romanul postcomunist al Anei Blandiana, “Sertarul cu aplauze”, a încercat să prezinte ideea de lavaj cerebral, așa cum s-a petrecut în România comunist[, dar ca o critică a acestei proceduri de lobotomie morală și sufletească, antiumană de fapt. Contra ideii de spălare a creierului și în favoarea ideii de memorie, Ana Blandiana și soțul său, Romulus Rusan, au fost întemeietorii Memorialului de la Sighet, al Victimelor Comunismului și al Rezistenței – un edificiu etic cu impact și cu valoare istorică și emoțională reală pentru poporul român.

Completează formularul și șusţine candidatura doamnei
Ana Blandiana la Premiul Nobel pentru Literatură 2021:

Apăsați butonul Trimite pentru a finaliza înregistrarea semnăturii dumneavoastră. În cazul în care datele au fost corect introduse veți primi un mesaj de confirmare pe adresa dumneavoastră de email. În cazul în care nu primiți în câteva minute mesajul, vă rugăm să reintroduceți corect datele sau să ne trimiteți un mesaj la adresa contact@fundatia-doinacornea.ro.